Cookie- och Integritetspolicy

Vi bryr oss om dina uppgifter

Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. Den 25 maj 2018 började GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla i Sverige och resten av EU. För att du ska känna dig trygg med hur vi på Förenade Bil behandlar dina uppgifter vill vi berätta för dig vad som gäller.

Vi har förtydligat hur vi hanterar dina personuppgifter, för att kunna tillhandahålla tjänster och ge information som du vill använda och är intresserad av på rätt sätt. Kort sagt för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt hos oss, men det är upp till dig att bestämma om du tycker det är okej.

Detta innebär följande:

1. För att kunna ge dig information på olika sätt måste vi spara dina personuppgifter (namn, postadress, e-postadress, telefonnummer) och vi ber om ditt samtycke att få göra detta. Om du inte vill samtycka kan du ändå besöka Förenade Bils hemsida för att hitta information, men vi kan inte ge dig löpande information. Du kan alltid återkalla ett samtycke. Då raderar vi dina kontaktuppgifter och det gör vi även om du avregistrerar dig att få nyhetsbrev.

2. Vill du köpa något av oss måste vi använda vissa personuppgifter (personnummer, namn, postadress, telefonnummer, e-postadress, reg nummer) för att klara vår bokföring. Vi gör detta för att du då ingått ett avtal med oss och det framgår tydligt vid köpet vilka villkor vi har rörande detta.

Vi vet att det inte alltid är lätt att förstå sina rättigheter. Vill du veta mer eller framföra synpunkter gör du så här:

1. Du är alltid välkommen att fråga eller framföra synpunkter direkt till oss på GDPR@forenadebil.se. Följer du länken Data Privacy får du också veta vem hos oss som är ansvarig inklusive kontaktuppgifter.

2. Du kan också kontakta Datainspektionen om du är missnöjd med hur vi hanterar dina personuppgifter. 

 

Information om kakor på vår hemsida

Cookies (kakor) är en liten textfil som sparas på din dator och mobiltelefon när du besöker en hemsida. Detta gör din webbläsare för att kunna tillhandahålla bästa användarupplevelsen för dig. Du kanske har sett att de flesta hemsidor man besökar idag via sin dator, padda eller telefon informerar om att de använder cookies. Detta är något alla som driver en hemsida måste göra, så också vi. Cookies används inte till att samla in några personliga uppgifter om dig. Cookies gör som sagt endast att du kan ta del av den information som vi visar på vår hemsida. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR som började gälla 25 maj 2018.

Cookies hjälper till att:

Tillhandahålla vår hemsida för dig med bästa användarupplevelsen.

Samla in statistik.

Vill du stänga av cookies?

Det går att stänga av cookies i din webbläsare. Vi kan då inte garantera att vår hemsida kommer fungera korrekt för dig. Hur du stänger av cookies varierar beroende på din version av webbläsare. Ytterligare information om cookies finns på Post- och telestyrelsens webbsida. 

Förenade Bil i Göteborg AB