KIA PLUG-IN HYBRID & LADDHYBRID

Kia Plug-In Hybrid kallas även för laddhybrid och drivs av både en elmotor och en förbränningsmotor. Du kan ladda en Plug-In Hybrid på samma sätt som en elbil men behöver inte bekymra dig för bilens räckvidd tack vare förbränningsmotorn.

En Plug-In Hybrid/Laddhybrid från Kia släpper ut mellan 29 och 33 gram koldioxid per kilometer vid blandad körning. Det är ungefär en fjärdedel jämfört med vad en genomsnittlig dieselbil släpper ut. Med en laddhybrid kan du för det mesta köra utsläppsfritt och ljudlöst på eldrift, men samtidigt ha den flexibilitet som kommer med kombinationen av elmotor och förbränningsmotor.

Flera fördelar med en Plug-in hybrid / laddhybrid från Kia

Räckvidd

Bland de längsta räckvidderna i elklassen

Ekonomi

Med en laddhybrid får du låga miljökostnader och lågt förmånsvärde.

Miljö

Mindre påverkan på miljön med minskade CO2-utsläpp med våra laddhybrider.

Körglädje

Välj bland familjekombi, crossover eller SUV, alltid utrustade utöver det vanliga

Kia Plug-In Hybrider

Kia Ceed SW Plug-In Hybrid - Lineup

Kia Ceed SW Plug-In Hybrid

Ceed SW Plug-In Hybrid är en perfekt familjekombi med ett stort lastutrymme.
Kia XCeed Plug-In Hybrid - Lineup

Kia XCeed Plug-In Hybrid

XCeed Plug-In Hybrid är en sportig crossover med fokus på design och körglädje som sticker ut.
Kia Niro Plug-In Hybrid - Lineup

Niro Plug-In Hybrid

Nya Niro Plug-In Hybrid är en äkta crossover med miljöbilsteknik, som dessutom har en räckvidd på upp till 50 kilometer på en enda laddning.
Kia Sorento Plug-In Hybrid - Lineup

Kia Sorento Plug-In Hybrid

Sorento Plug-In Hybrid är den perfekta bilen för dig som vill kombinera det bästa av två världar.
Kia Sorento Plug-In Hybrid - Lineup

Kia Sportage Plug-In Hybrid

Sportage Plug-In Hybrid är en laddbar SUV med fyrhjulsdrift och en räckvidd på upp till 70 km på el och en av de modernaste i klassen.

Vanliga frågor om våra Kia laddhybrider

Vart kan jag ladda min Plug-In Hybrid?

Många som kör en Plug-In Hybrid laddar hemma men tillgången till publika laddstationer utmed de svenska och europeiska vägarna är stora. Kia Charge-appen visar dig vägen till hundratusentals laddpunkter i Europa och Sverige. Med hjälp av appen ser du i förväg vilket pris laddoperatören erbjuder, vilken typ av laddning som finns och om laddpunkterna är tillgängliga. Ska du på långresa är appen ett smidigt hjälpmedel då rutten planeras.

Hur lång tid tar det att ladda en Plug-In Hybrid?

Om du laddar din Plug-In Hybrid med en vanlig laddbox, exempelvis hemma, tar det ungefär tre timmar innan batteriet är fullt uppladdat. Om du laddar med en laddbox som är installerad av behörig fackman, tar det ca fem timmar innan batteriet är fullt uppladdat.

Hur lång räckvidd har en laddhybrid?

En Plug-In Hybrids räckvidd varierar stort mellan olika bilmärken och modeller. Kias laddhybrider hör till dem som har absolut högst räckvidd. Bensinmotorn kan startas även i el-läge för uppvärmning och nedkylning i kupén. På så sätt används batteriet för att förlänga räckvidden, inte för att styra temperaturen i bilen. Vill man undvika att bensinmotorn startas så kan man stänga av luftkonditioneringen, förutsatt att bilen är i elkörläge. Rattvärme och stolsvärme påverkar inte räckvidden. Ceed SW Plug-In Hybrid En fulladdad Kia Ceed SW Plug-In Hybrid tar dig upp till 50 km på el. Läs mer om Ceed SW Plug-In Hybrid Här. XCeed Plug-In Hybrid Kia XCeed Plug-In Hybrid har en räckvidd på upp till 42 km på el. Läs mer om XCeed Plug-In Hybrid Här. Niro Plug-In Hybrid Kia Niro Plug-In Hybrid har en räckvidd på 58 km, på en enda laddning. Läs mer om Niro Plug-In Hybrid Här. Sportage Plug-In Hybrid Kia Sportage Plug-In Hybrid tar dig hela 70 km på el. Läs mer om Sportage Plug-In Hybrid Här. Sorento Plug-In Hybrid Kia Sorento Plug-In Hybrid har en räckvidd på upp till 57 km på eldrift per laddning. Läs mer om Sorento Plug-In Hybrid Här.

Hur länge håller batteriet i en laddhybrid/plug-in hybrid?

Batteriet i en Plug-In Hybrid från Kia beräknas hålla under bilens hela livslängd. EV-batteriet omfattas dessutom av vår sjuåriga nybilsgaranti.

Hur miljövänlig är Kia Plug-In Hybrid?

Statistik från Trafikverket visar att de nya personbilar som registrerades under 2021 i genomsnitt släpper ut ca 88 gram koldioxid per kilometer. Motsvarande genomsnitt för laddhybrider som drivs av kombinationen el och bensin är 35,17 gram koldioxid per kilometer. Den genomsnittliga Plug-In Hybridernas utsläpp är med andra ord cirka hälften av en genomsnittlig ny bil. Läs mer på Trafikverkets hemsida. Ladda din Plug-In Hybrid klimatsmart Kia Niro Plug-In Hybrid och Ceed SW Plug-In Hybrid tillhör de mest bränsleeffektiva laddhybriderna på marknaden, båda modellerna har en utsläppsnivå på 29 gram per kilometer. Den totala klimatpåverkan som en Plug-In Hybrid står för beror givetvis också på vilken sorts el du laddar den med. Med ursprungsmärkt och förnybar el, exempelvis från vattenkraft, vindkraft eller solkraft så minskas det totala klimatavtrycket avsevärt.

Mer än bara Kia laddhybrider

Vill du läsa mer om våra Elbilar & Hybrider kan du klicka dig vidare nedan.