Kia elbilar – kör en modern elbil

Sverige är ett av de mest miljömedvetna länderna på jorden
Vi svenskar gör gärna det lilla extra av omtanke för miljön. Ett exempel är det ökade intresset för att köpa Kia elbilar utan utsläpp av växthusgaser.

Vi kan nu erbjuda olika modeller på Kia elbilar. Du kommer närmare naturen med eldriftens tystnad och minskade utsläpp. Får mer över till fritidsintressen tack vare lågt förmånsvärde och låga pendlingskostnader. Dessutom får du förmånen att köra en familjebil eller en crossover utrustad utöver det vanliga – med en räckvidd som tar dig riktigt långt när det behövs. Tidigare generationers elbilar brottades med räckviddsproblem, men tack vare utvecklingen på batterifronten är det nu vanligt med en räckvidd runt 400-500 km.

Räckvidd

Bland de längsta räckvidderna i elbilsklassen

Ekonomi

Låga miljökostnader och lågt förmånsvärde

Miljö

Mindre påverkan på miljön med minskade CO2-utsläpp

Körglädje

Välj bland familjekombi, crossover eller SUV, alltid utrustade utöver det vanliga

HUR FUNGERAR EN ELBIL?

För dig som vill bidra maximalt till minskade koldioxidutsläpp är den renodlad elbil det bästa alternativet idag. Under körning släpper den inte ut någon koldioxid alls och räckvidden blir bara bättre och bättre. Den senaste generationen av elbil som exempelvis Kia Niro EV kan du räkna med en räckvidd på upp till 460 km och Kia EV6 upp till 528 km på en enda laddning.

Tänk dig känslan av att köra på el, helt utan avgaser och utan smutsig tomgångskörning när du skjutsar till eller ifrån förskola eller skola. Dessutom är en elbil nästan helt tyst trots att elmotorns höga och jämna vridmoment ger bilen en omedelbar och kraftfull acceleration som bjuder på ordentligt med körglädje.

Kia EV9

Kia EV9

Kias helt nya, banbrytande elektriska SUV – Kia EV9 med upp till sju sittplatser.

Kia e-Niro

Kia Niro EV

Helt nya Kia Niro EV är en laddbar crossover fullproppad med spännande design, teknik och positiv energi.
Kia EV6 - Lineup

Kia EV6

EV6 är Kias första dedikerade elbil som bygger på Kias nya elbilsplattform E-GMP.

Vanliga frågor om våra elbilar

Vad kostar det att ladda en elbil?

Det finns flera faktorer som påverkar hur mycket det kostar att ladda en elbil, däribland batteriets storlek och skick samt var du laddar. Idag kan du dock räkna med att det kostar mellan 1,5 och 2 kronor per mil att ladda din elbil hemma beroende på elavtal.

Vid publika laddstationerna kostar det ofta lite mer att ladda elbilen. Kostnaden kan även variera beroende på var du laddar. Som Kia-ägare kan du enkelt genom Kia Charge-appen hitta laddstationer, se vilket pris de erbjuder och om laddstolpen är ledig. Med tillvalet Ionity kan du ta del av ett mycket konkurrenskraftigt pris på ultrasnabb laddning.

Hur lång tid tar det att ladda en elbil?

Det tar ca 18 till 43 minuter att snabbladda sin bil 10-80 procent beroende på vilken elbil från du kör och hur snabb laddningen är på den specifika laddstationen. Väljer du att ladda hemma med en laddbox tar det ca 6-7 timmar.

Kan någon stjäla min laddsladd när jag laddar?

Nej, din elbil från Kia har ett inbyggt stöldsystem som gör att man inte kan koppla ur laddsladden från en låst bil.

Hur lång räckvidd har en elbil?

Utvecklingen av batterierna till elbilar går allt snabbare. Elbilarnas räckvidd har fördubblats ungefär var femte år. Din egna körstil avgör även räckvidden. T.ex. innebär en stadsmiljö med många start och stopp att räckvidden ökar och vinterkylan kan innebära att räckvidden blir aningen kortare.

EV6
Vid full laddning av EV6 batteri på 77.4 kWh möjliggörs en räckvidd på upp till 528 km.

Niro EV
En hundraprocentig laddning ger Kia Niro EV en räckvidd på upp till 460 kilometer.

e-Soul
Ett batteriet på 64 kWh, ger en räckvidd på upp till 452 km på en laddning.

Hur länge håller batteriet?

Väljer du en elbil från Kia så omfattas även EV-batteriet av Kias sjuåriga nybilsgaranti. Det innebär att du är garanterad att minst 70 procent av effekten i elbilens batteri finns kvar efter sju år. Skulle detta inte vara fallet så reparerar vi ditt batteri eller sätter in ett helt nytt batteri.

Hur miljövänlig är en elbil?

Svaret är ganska komplext men en elbil har mycket mindre klimatpåverkan jämfört med andra fordon. Detta tack vare nollutsläpp av koldioxid vid körning. Ett argument som ibland förs fram av elbilsmotståndare är att utsläppen bara har flyttats från själva bilen till produktionen av el. I Sverige produceras dock jämförelsevis ren el, med låga utsläpp av koldioxid, genom vattenkraft, vindkraft och kärnkraft. Detta innebär att elbilens miljöpåverkan minskar ytterligare.

Läs mer om statistiken över koldioxidutsläppen på Trafikverkets hemsida.

Hur påverkas elbilens batterikapacitet av kyla?

Om det är riktigt kallt ute så kan det ta lite längre tid att ladda batteriet i din elbil, samtidigt som det kan laddas ur något snabbare.

Mer än bara Kia elbilar

Läs mer om våra Plug-In Hybrider & Hybrider genom att klicka dig vidare nedan.