VI HAR SÅLT BILAR SEDAN 1921

Ett stycke bilhistoria
Förenade Bil-gruppen är en av Sveriges äldsta bilimportörer/bilhandlare och har lanserat åtskilliga nya märken i Sverige. Verksamheten startade 1921 genom Förenade Bil AB i Malmö där Allan Söderström anställdes för att sedermera överta ägandet. Allan Söderström, under vars ledar- och ägarskap Förenade Bil och dess koncernbolag byggdes upp under 1900-talet, tillhörde bilveteranerna i landet. Född år 1900 hade han en med bilens utveckling nästan parallell bana. Sönerna Jan och Lars Söderström intresserades tidigt för bilar och affärer. Genom aktivt deltagande leddes framgångsrikt familjens verksamheter. Ett sekel senare fortsätter såväl äldre som yngre generationer i olika grenar att utveckla familjebolagen och dess verksamheter.

En av landets dominerande Kia handlare
Peter Söderström startade importen av KIA Motors till Sverige 1997. Vid årsskiftet 2003-2004 övertogs verksamheten av Kia Motors Sweden, ett bolag som drivs direkt under moderbolaget för Kia Motors i Sydkorea.

Förenade Bil i Göteborg AB öppnade i Maj 2004 en helt ny modern anläggning för Kia i Göteborg. Förenade Bil har utvecklats till en av landets dominerande Kia handlare. Sedan 2006 ingår även försäljning samt service av Lexus. Vårt fokus ligger på att förstärka och vårda vårt varumärke i Göteborgsregionen med både försäljning, service och reservdelar. Detta sker med duktig och serviceinriktad personal med gedigen branscherfarenhet, som förmedlar trygghet för att bygga långvariga relationer med våra kunder.

Kia Platinum Prestige Dealer

Förenade Bil tillhör sedan Januari 2015 en av få återförsäljare som fått utmärkelsen ”Platinum Prestige”. För Sverige delas detta pris årligen ut av Kia Motors Europe och grundas på kundnöjdhet, standard på lokaler och försäljningsprestation. Av världens alla Kia återförsäljare har 3% denna statusnivå.

För att summera ovanstående kan du tryggt köpa din bil hos Förenade Bil, vi har för avsikt att driva vår anläggning med kunden i fokus och stor känsla för våra produkter en lång tid framöver.

Varmt välkomna in för ett bra bemötande både före och efter köpet.

 

I Förenade Bil-gruppen ingår även: Förenade Bil AB i Malmö (BMW & Mini), Förenade Bil i Lund AB (BMW), Förenade Bil i Helsingborg AB och Ängelholm (BMW), Förenade Bil i Kristianstad AB (BMW) samt Förenade Bil i Varberg AB (Kia). Läs mer om Förenade Bil-gruppen